New York Times: Pregătiri pentru embargo pe importul de petrol din Rusia. Planul nu va fi discutat public

Liderii Uniunii Europene au început să lucreze la un proiect legislativ care va impune un embargo treptat pe importul de petrol din Rusia, potrivit New York Times.

Publicația americană notează că liderii blocului comunitar urmăresc să copieze cumva strategia prin care renunță și la cărbunele rusesc.

Planul nu va fi discutat public până după al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, din 24 aprilie, pentru a nu influența dezbaterile electorale de acolo, mai precizează sursa citată.

Embargoul ar urma să fie impus treptat, pe parcursul a câteva luni, ca Germania și alte state care depind de petrolul rusesc să aibă timp să caute surse alternative.

O altă solicitare

Parlamentul European a cerut embargo total și imediat la importul de gaze și petrol rusesc. Recent, Parlamentul European a adoptat cu 513 voturi ”pentru”, 22 ”contra” și 19 abțineri o rezoluție care cere un embargo total și imediat la importul de gaze și petrol din Rusia, precum și renunțarea completă la gazoductele Nord Stream 1 şi 2.

O altă solicitare a europarlamentarilor este excluderea tuturor băncilor rusești din sistemul SWIFT, pentru a le bloca astfel tranzacțiile.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole