Niciun învingător clar în Costa Rica, la alegerile prezidenţiale

Un al doilea tur de scrutin se profilează în urma alegerilor prezidenţiale din Costa Rica, în timp ce niciun învingător clar nu a apărut în urma numărării voturilor duminică seară, relatează DPA.

Cu toate acestea, cel puţin 40% din voturi sunt necesare pentru a evita un al doilea tur în aprilie. Figueres, şeful Partidului Eliberării Naţionale (PLN, centrist), deţine până acum aproximativ 27,3% din voturi, în timp ce Chaves, de la Partidul Progres Social Democratic (PPSD, centru), are aproximativ 16,6 %. Potrivit cifrelor publicate de autoritatea electorală după numărarea în peste 75% din secţiile de votare, fostul preşedinte Jose Maria Figueres are un avantaj clar şi este urmat de ex-ministrul finanţelor Rodrigo Chaves.

Fabricio Alvarado, un predicator evanghelic din partidul de dreapta Republica Nueva, este pe locul trei, cu aproximativ 15,1%. Peste 20 de candidaţi s-au prezentat la alegerile pentru un nou preşedinte care îi va succede lui Carlos Alvarado, un social-democrat în funcţie de aproape patru ani.

Ce interzice Constituția

Întrucât constituţia costaricană interzice realegerea pentru preşedinţie, Carlos Alvarado nu a putut candida din nou. Partidul lui PAC, care a guvernat aproape opt ani, a obţinut mai puţin de 1% în alegerile de duminică cu candidatul Welmer Ramos, fost ministru al economiei. Toţi cei 57 de membri ai parlamentului unicameral sunt de asemenea aleşi. PLN este lider şi în acest vot, iar proiecţiile arată că ar obţine puţin sub 20 de locuri, în timp ce PAC niciunul.

O destinaţie turistică populară, Costa Rica are aproximativ 5 milioane de locuitori şi este cunoscută pentru biodiversitate şi eforturile de conservare a naturii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...