Niciun pat liber la ATI în București. Mahler: Se eliberează doar când pacienții mor. E doar începutul, va fi extrem de greu

În București nu mai este niciun pat liber la secțiile de terapie intensivă Covid, fiind pentru prima dacă când Capitala ajunge într-o astfel de situație în acest val patru al pandemiei.

Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat că paturile se eliberează doar când pacenții mor.

Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a spus ea, potrivit Digi24.

La Spitalul „Victor Babeș” nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secții. Managerul unității sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care au Covid. Spitalul încă tratează și pacienți non-Covid.

În România, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 100.

„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.

Am putut interna pacienți azi (luni – n.r.), dar din păcateam pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor.

Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața”, a afirmat medicul.

E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă, a mai adăugat Mahler.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...