Nicolae Ceaușescu a dat bacalaureatul la 47 de ani. Ce subiecte a avut și ce note a luat (documente)

Noi documente privitoare la școlarizarea lui Nicolae Ceaușescu, păstrate la Arhivele Naționale ale României, prezintă faptul că fostul dictator a luat examenul maturității aproape trei decenii mai târziu decât ar fi fost normal.

„Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc.

Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, au transmis reprezentanții Arhivelor Naționale ale României.

Probele și notele

Potrivit documentelor publicate de Arhivele Naționale, Ceaușescu a luat 10 atât la română, unde i s-a cerut „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și să comenteze „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”, cât și la matematică.

„La istoria literaturii românești Vasile Alecsandri, care a desfășurat o vastă și multilaterală activitate literară, ocupă un loc de frunte. Prozator, autor dramatic, critic literar, el a rămas în istoria literaturii îndeosebi prin poezia sa plină de optimism și dragoste de patrie. Lucrările sale literare, bogate în conținut și scrise într-o limbă proprie poporului român, au avut o mare însemnătate în formarea, dezvoltarea și îmbogățirea limbii nostre literare”, scria Nicolae Ceaușescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...