Nicolae Ciucă a modificat Ordonanța: Pragul de impozitare pentru microîntreprinderi nu va mai fi redus

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi, astfel încât mai mult IMM-uri să intre la plata impozitului de 16% din profit în loc de 1-3% din venit, nu va fi decisă prin actuala Ordonanță.

De altfel, o asemenea măsură este preferabil să nu fie luată peste noapte, cu să fie discutată și anunțată cu cel puțin șase luni î nainte de aplicare, astfel încât activitatea companiilor să nu fie perturbată de impredictibilitatea fiscală.

Ministerul de Finanțe a decis modificarea în proiectul de ordonanță, iar modificarea pregului la microîntreprinderi a dispărut.

În proiect a apărut o modificăre prin care cresc salariile pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ.

Astfel începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021. În varianta inițială se înghețau, la fel ca toate salariile bugetarilor, cu excepția celor din sănătate.

În continuare, pentru personalul care ocupă funcțiile prevăzute în anexa nr. II ”Familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență socială”, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021. În rest, pentru ceilalți bugetari salariile sunt înghețate.

De asemenea, a rămas prevederea privind salariul minim brut pentru o perioadă de 24 de luni, după care salariatul va trebuie să beneficieze de un venit mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole