Nicolae Ciucă este noul prim-ministru al României. A fost votat de 318 de parlamentari (Video)

Votul privind învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă s-a încheiat. Cu un total de 318 de voturi pentru, cabinetul premierului Nicolae Ciucă a fost învestit.

Votul a fost secret, cu bile. Pentru ca Executivul să fie învestit, era nevoie de 234 de voturi favorabile. Numărul final de voturi „pentru” a fost mult mai mare, de 318, dintr-un total de 444 de coturi exprimate.

 Premierul și miniștrii desemnați urmează să ajungă la Cotroceni pentru a semna documentele oficiale de numire în funcție, unde sunt așteptați de Klaus Iohannis.

Mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, de asemenea doresc să le mulţumesc celor care nu ni l-au acordat. De asemenea, cred că este foarte important, atât pentru noi, membrii Guvernului, cât şi pentru dumneavoastră, toţi membrii Parlamentului. Să ştiţi că am înţeles din tot ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi recomandările făcute de cei care a luat cuvântul din partea opoziţiei. Suntem un Guvern al României şi vom face tot ceea ce este posibil, aşa cum ne-am asumat să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român şi să facem tot ceea ce este cu putinţă, astfel încât să depăşim toate aceste probleme pe care le avem şi le întâmpinăm din cauza crizei COVID şi să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, după învestirea în plenul reunit al Parlamentului a Guvernului propus de acesta.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole