Nicolae Ciucă: Guvernul va continua să încurajeze investiţiile şi să susţină mediul privat cu măsuri necesare dezvoltării

Guvernul va continua politica de încurajare a investiţiilor şi de susţinere a mediului privat consolidând cadrul de măsuri necesare dezvoltării şi modernizării ţării, a afirmat, joi, premierul Nicolae Ciucă, după ce Banca Naţională şi Comisia Europeană au publicat date pozitive despre economia românească.

„Soluţiile Guvernului pentru susţinerea economiei şi protejarea cetăţenilor de efectele crizelor pe care le traversăm au primit, azi, două noi validări. Potrivit Băncii Naţionale a României, investiţiile străine directe în ţara noastră au crescut cu peste 50% în primele cinci luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la un total de peste 3,7 miliarde de euro. Încrederea investitorilor străini în capacitatea României de a-şi dezvolta economia într-o perioadă marcată de crize multiple reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicilor Guvernului, alături de absorbţia fondurilor europene şi de investiţiile naţionale fără precedent în ultimii 30 de ani”, a transmis Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit şefului Executivului, România îşi menţine ritmul de dezvoltare, în ciuda contextului dificil la nivel european, aşa cum reiese din datele publicate joi de Comisia Europeană, care a revizuit în creştere prognoza privind avansul economiei noastre în acest an la 3,9%, faţă de estimările din această primăvară de 2,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...