Nicolae Ciucă, noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis joi să-l desemneze drept premier pe actualul ministru al Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Decizia a fost anunțată în urma consultării tuturor formațiunilor parlamentare. „Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat că acum este nevoie de o soluție reală, criza politică trebuie să se încheie. Este nevoie de un guvern care să se preocupe și de problemele care îi preocupă pe români. Am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. Analizând întreaga situație, am decis să desemnez drept candidat pentru funcția de prim ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a anunțat Klaus Iohannis.

Am înțeles desemnarea ca pe un gest de responsabilitate pentru a putea depăși această criză. În acest sens vom negocia cu toate forțele responsabile pentru a putea alcătui guvernul în cel mai scurt timp”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Ciucă a fost propus de PNL, deși liberalii susțineau cu doar jumătate de zi înainte că-l vor susține în continuare pe premierul demis, Florin Cîțu.

PNL a dat dovadă de maturitate și s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică și a putea să rezovăm cât mai rapid criza din sănătate”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă susținută joi la sediul PNL, conferință la care nu a participat însă și Ciucă.

Cîțu susține că varianta pe care merg liberalii este de Guvern minoritar alături de partenerii din UDMR.

Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă varianta Ciucă a venit din interiorul partidului sau din partea președintelui Klaus Iohannis, Cîțu a spus că a fost inițiată de el.

Propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Permanent Național, care venea pentru a debloca criza. E mai important în acest moment să avem un guvern cu puteri depline”, a explicat Cîțu.

Întrebat cum de a venit această schimbare brusc, în condițiile în care miercuri seara diferiți lideri liberali transmiteau că decizia Biroului Executiv rămâne de a fi Cîțu premier, acesta din urmă a spus că „nu e brusc, suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a rezolva această criză, aceasta e soluția”.

Nicolae Ciucă are zece zile la dispoziție să alcătuiască o listă de miniștri și să se prezinte cu ei în Parlament, pentru învestirea noului Guvern.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole