Nicolae Ciucă: PNL a demarat o activitate de sondare privind candidaţii pentru funcţia de primari de oraşe

PNL a demarat o activitate de sondare privind candidaţii pentru funcţia de primari de oraşe, a anunţat sâmbătă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Până în acest moment nu am discutat (…) pe cine nominalizăm pentru a candida la primăria vreunui oraş. Am anunţat cât se poate de deschis că PNL a pornit o activitate de sondare şi în acest moment suntem în derularea acestui proces. În urma sondajelor, vom putea să vedem care sunt aşteptările cetăţenilor noştri şi ulterior să ne stabilim profilele de candidat la nivelul fiecărei filiale şi la nivel central”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat miercuri că îşi doreşte să candideze la alegerile din 2024 de la Primăria Capitalei, pentru continuarea proiectelor începute, care acum „majoritatea sunt îngheţate”.

Coaliția „își vede de drum”

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat și că nu există probleme în coaliţia de guvernare şi că aceasta îşi vede „de drum”.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât cea a asigurării stabilităţii politice. La nivelul conducerii celor două partide, la nivelul conducerii coaliţiei vă pot spune că există dialog şi soluţii pentru orice problemă creată. E normal să fie probleme, e normal să fie discuţii la nivelul filialelor pe diverse situaţii, dar cel mai important este să avem responsabilitatea asigurării liniştii necesare, într-un ansamblu oricum de probleme şi de crize, cetăţenilor României. Ca atare, în acest moment, nu există probleme în coaliţie. Ne vedem în continuare de drum”, a afirmat Nicolae Ciucă, după ce a participat la Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal din staţiunea Venus.

Potrivit acestuia, coaliţia are „obiective foarte clare”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole