Nicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Ce a discutat cu Marcel Ciolacu

Publicat: 11 iun. 2024, 17:23, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Ce a discutat cu Marcel Ciolacu
sursa: google

Nicolae Ciucă a făcut un anunț important, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu. Oficialul anunță că PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale, urmând ca nominalizarea să fie făcută în forurile de conducere ale partidului. Ce alte subiecte a mai dezbătut cu premierul României.

Nicolae Ciucă, despre alegerile prezidențiale

Marți, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, după o întâlnire cu liderul PSD Marcel Ciolacu, că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Decizia privind nominalizarea acestui candidat urmează să fie luată în cadrul forurilor de conducere ale partidului, a precizat Ciucă.

Discuțiile dintre cei doi lideri, care s-au desfășurat pentru prima dată după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, au abordat, de asemenea, formarea de majorități în consiliile locale și județene unde PSD și PNL au candidat pe liste comune. Aceasta este o strategie menită să consolideze colaborarea dintre cele două partide în zonele unde au avut succes electoral în cadrul alianței.

Când a fost întrebat despre posibilitatea unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a fost categoric, răspunzând „Nu”. El a reafirmat angajamentul PNL de a propune un candidat propriu, subliniind că decizia finală va fi luată în urma deliberărilor interne ale partidului.

”PNL va avea propriul candidat. Urmează să stabilim în forurile de conducere ale partidului”, a precizat preşedintele PNL.

Întâlnirea de marți a fost un prilej important pentru cei doi lideri de a evalua și planifica strategiile viitoare ale coaliției, asigurându-se că fiecare partid își păstrează identitatea și obiectivele politice distincte, în timp ce colaborează pentru stabilitatea și dezvoltarea României.

Paul Stănescu a vorbit și el despre acest subiect controversat. Acesta a precizat că Marcel Ciolacu va fi candidatul din partea PSD, susținând că, în calitate de președinte al partidului, are obligația de a intra în această cursă. Are încredere că premierul își va asuma această responsabilitate și va avea curajul să facă acest pas important.

”Fără discuţie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Nu l-am întrebat dacă îşi doreşte, dar e o cutumă în PSD, preşedintele partidului candidează la funcţia prezidenţială şi eu cred că domnul Ciolacu îşi asumă lucrul ăsta, are curajul”, a spus Stănescu.