Nicușor Dan a dat de înțeles că nu se mai bazează pe serviciile lui Alexandru Arșinel! Mesaj emoționant al actorului

Publicat: 29 ian. 2022, 20:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicușor Dan a dat de înțeles că nu se mai bazează pe serviciile lui Alexandru Arșinel! Mesaj emoționant al actorului
Alexandru Arsinel (sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Alexandru Arșinel a susținut un discurs emoținant, după ce Nicușor Dan, primarul Capitalei, a dat de înțeles că nu se mai bazează pe serviciile actorului în vârstă de 82 de ani! Actorul spune că, deși starea sa de sănătate nu este excelentă, încă mai poate urca pe scena Teatrului de Revistă să joace.

Alexandru Arșinel a devenit oficial pensionar, după ce contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit de actualul primar, încă din luna august a anului trecut. Totuși, celebrul actor a rămas colaborator, iar fanii îl mai pot urmări, în continuare pe scenă. Însă totul nu este așa de ușor pentru actor. În cele din urmă Arșinel a mărturisit că se va retrage definitiv, cu mare tristețe. Instituția culturală pe care a condus-o timp de două decenii este singura în care vrea să mai joace, potrivit artistului. El vrea doar să fie „respectat și apreciat”, dar Nicușor Dan nu este interesat de acest lucru, după cum a lăsat de înțeles Arșinel.

Alexandru Arșinel a a avut un mesaj emoținant, după ce Nicușor Dan, primarul Capitalei, a dat de înțeles că nu se mai bazează pe serviciile actorului. „Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcția de director, considerând că poate să o preia mai departe cu pricepere și cu avânt, și cu mine lângă el, Vasile Moraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simțit bine și nici acum nu mă simt bine, dar asta nu însemna că nu aș mai putea să joc”, spune Alexandru Arșinel.

Mă oprește lumea pe stradă şi mă întreabă

Am condus acest teatru timp de 20 de ani, dar sunt în conducerea lui de 40-50 de ani. Mă rog, așa a hotărât, urma ca să se prelungeasca de fiecare data de către directorul teatrului, nu se ocupă primarul, dar la inceputul anului a ieșit de la primărie că toate funcțiile sunt aprobate de catre primarul general și domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât două luni de zile. Păi nu mai joc, nici n-am vrut să joc în altă parte pentru că iubesc foarte mult teatrul ăsta și pentru că am contribuit la modul cel mai serios la consolidarea lui și din punct de vedere artistic și fizic. Eu am fost cel care m-am bătut pentru consolidarea teatrului imediat după Revoluție. Am fost foarte atașat, chiar dacă am avut câteva momente mai diferite, dar teatrul nu a fost neglijat niciodată.

Am vrut să înaintez un memoriu, dar mi s-a spus că orice intervenție o fac degeaba pentru că nu răspunde.Sunt unul din actorii importanți a Teatrului de Revista, care a realizat un cuplu celebru cu Stela Popescu. Îmi doresc să fiu respectat și apreciat. N-am primit un semn din partea lui. În fond, putea să-și respecte angajamentul față de el, că nu mai angajează pe nimeni din teatru, dar asta nu însemna să nu se îngrijească de oamenii, de artiștii care sunt așteptați, căutați, aplaudați și așa mai departe.

M-a descurajat cumplit, de 60 de ani joc în teatrul asta, mă oprește lumea pe stradă şi mă întreabă când va vedem și nu m-a sunat să-mi spună două vorbe. Se va termină pentru că zilele îmi sunt numărate. N-a început și nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arșinel, dar totuși sunt un nume în teatrul românesc”, a declarat Aleandru Arșinel, pentru RTV.