Nicușor Dan acordă parcare gratuită doar jurnaliștilor de casă

După ce a fost o întreagă dezbatere legată de parcarea în București, lucrurile nu sunt încă foarte clare. În pragul Sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 22 decembrie, Nicușor Dan revenise la sentimente mai bune față de jurnaliști și s-a hotărât în Consiliul General al Municipiului București, gratuitate pentru parcare. Astfel, jurnaliștii puteau parca gratuit, în baza afișării pe bordul mașinii a legitimației de presă sau a unui ecuson.

Mai târziu, Nicușor Dan a pregătit un alt proiect prin intermediul căruia voia să impună jurnaliștilor care ar fi parcat gratuit pe locurile publice cu plată să se acrediteze la Primărie. Spuneau ei că astfel, compania va putea verifica dacă, într-adevăr, cei care parchează pe locurile publice cu plată sunt jurnaliști sau doar pun pe bord o legitimație a cărei autenticitate și valabilitate nu poate fi verificată.

Cum Nicușor este răzgândac, azi într-un fel, mâine în altul, în prima fază a retras proiectul. Probabil s-a gândit că va fi iar criticat de presă.

Dar cum jurnaliștii nu-s deloc cuminți și n-au încetat să-l critice pe primarul Capitalei pentru modul dezastruos în care a administrat Bucureștiul în ultimii ani, iată că Nicușor a introdus din nou proiectul pe ordinea de zi. Dar de data asta, nu oricum!

Nu ești acreditat la Primăria lui Nicușor Dan, nu primești parcare gratuită

În ultima zi a lui ianuarie, pe 31, într-o seară târziu. Așa cum a învățat de la cei pe care nu demult îi blama! Adică, l-a votat noaptea ca hoții!

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL), i-a ținut isonul și proiectul a fost în final votat.

Această ultimă hotărâre a CGMB nu a fost adusă la cunoștința publicului. Puteai afla de ea doar dacă citești zilnic site-ul Primăriei sau dacă îți șoptea cineva.

Din acest motiv, multe redacții nu au trimis în timp util solicitări de acreditare la Biroul de presă al Primăriei. Astfel, jurnaliștii respectivi dacă au parcat în această perioadă, au fost amendați! În mod normal, ar fi trebuit trimisă o adresă la fiecare redacție împreună cu toate criteriile pe care ar fi trebuit să le îndeplinească jurnalistul. Vă dați seama ce înseamnă pentru un trust mare de presă, de exemplu posturile tv, să acrediteze toate auto, DSNG -uri și alte asemenea vehicule folosite în transmiterea știrilor.

Mai mult, Nicușor Dan ar trebui să știe că un jurnalist independent nu se poate acredita singur, fiindcă șeful său ar trebui să trimită solicitare. Amenda nu este deloc mică pentru un jurnalist plătit foarte prost în ziua de azi. Este 200 de lei și nu se înjumătățește dacă o achiți în 24 de ore, fiindcă Nicușor are regulile lui.

Citește și: Noi tarife de parcare în București. Cât plătesc riveranii și cum se poate achita parcarea

Mai multe articole...

Cele mai citite articole