Nicușor Dan anunță un proiect de 4 ani pentru termoficare în Capitală

Publicat: 26 ian. 2022, 17:09, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Nicușor Dan anunță un proiect de 4 ani pentru termoficare în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță lansarea licitației pentru cel mai mare proiect de modernizare a sistemului de termoficare din București. Este vorba despre reabilitarea a 212 km de conductă de termoficare, iar lucrările vor dura 4 ani.

„Am lansat licitația pentru cel mai mare proiect cu finanțare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală. Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro și un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare și execuție, efort care va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„E vorba despre banii europeni pe care Bucureștiul i-a avut la dispoziție prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reușit să-i acceseze atunci. Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general”, a scris el.

„Cei 212 kilometri vor fi împărțiți în 25 de tronsoane și țintesc secțiunile cu cele mai mari pierderi de apă și căldură din întreaga rețea de termoficare a Bucureștiului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie și vreau să avem cât mai mulți ofertanți, fiindcă va fi foarte mult de lucru”, a continuat primarul.

„La finalul proiectului vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală”, a adăugat Nicușor Dan.