Nicușor Dan: Bucureștenii vor plăti în februarie 2022 tot 164 lei pe gigacalorie pentru luna decembrie, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut

Publicat: 27 nov. 2021, 11:48, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Nicușor Dan: Bucureștenii vor plăti în februarie 2022 tot 164 lei pe gigacalorie pentru luna decembrie, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut
Nicusor Dan INQUAM_Octav_Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, sâmbătă, după întâlnirea de la Guvern că dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, bucureștenii vor plăti în februarie 2022 tot 164 lei pe gigacalorie pentru factura aferentă lunii decembrie 2021.

Primarul este optimist că va primi subvenția de la stat, întâlnirea decisivă urmând să aibă loc săptămâna viitoare. După cum se știe, primarul Capitalei a propus recent ca populația să achite 280 de lei, diferența urmând să fie subvenționată de stat și municipalitate. În cazul în care s-ar păstra tariful vechi, pierderile estimate ar fi de 320 de milioane de lei.

Prețul real al gigacaloriei în rețeaua centralizată din București, în contextul noilor majorări, este de 980 de lei, față de 320 de lei, cât era până în prezent, din care beneficiarii achitau doar 164 de lei, diferența fiind subvenționată.  

Noile tarife sunt determinate de creșterea prețului la gaz și comparația cu bucureștenii care au centrală individuală, a explicat edilul, care a subliniat faptul că actualele tarife sunt nemodificate de zece ani.