Nicușor Dan distruge podul monument din Cișmigiu

După aproape trei ani de promisiuni, edilul general al Capitalei a catadicsit să aloce bani pentru refacerea Podului Mare din Parcul Cișmigiu, dar acum se constată că monumentul istoric a fost distrus.

800.000 de euro pentru refacerea Podului Mare

Pe data de 2 iunie 2022, Consiliului General al Municipiului București a aprobat reparațiile pentru Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Valoarea totală a investiției a fost de 3.932.259 de lei, adică circa 800.000 de euro iar termenul de execuție s-a spus că a scăzut de la nouă luni la șapte luni. Numai că pe panoul pentru derularea lucrărilor se menționează că termenul de execuție prevăzut în autorizația de construire este de 24 de luni. Dar, în același timp se precizează că ”Data începerii lucrărilor este 01.08.2022”,  iar ”data finalizării lucrărilor este 01.04.2023”, adică nouă luni (vezi FOTO).

Lucrările la acest pod, cu o lungime de 24 m și o lățime de circa 4 metri, sunt executate Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A., societate înființată de fostul edil Gabriela Firea.

Șantierul…părăsit din Cișmigiu

La ora actuală, acest moment istoric este transformat în șantier ..părăsit (vezi FOTO).

Dar ceea ce se poate observa cu ochiul liber este faptul că reconstrucția Podului Mare din Parcul Cișmigiu se face după ureche. Adică, se toarnă ciment și beton peste structura istorică a monumentului, distrugându-se arhitectura din piatră (vezi FOTO), iar imaginile demonstrează că totul este o bătaie de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...