Nicuşor Dan, duminică seara, pe pagina de Facebook: „Mai mulţi şoferi şi vatmani ar fi ieşit la lucru dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat”

Publicat: 23 ian. 2022, 22:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicuşor Dan, duminică seara, pe pagina de Facebook: „Mai mulţi şoferi şi vatmani ar fi ieşit la lucru dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat”
Nicusor Dan (Sursa: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că, în cursul zilei de duminică, mulţi angajaţi STB şi-au reluat activitatea, dar ar fi fost şi mai mulţi „dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat”.

Mulţi angajaţi STB şi-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie şi troleibuze şi un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înţeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea. Sunt mult mai mulţi şoferi şi vatmani care ar fi ieşit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidaţi de sindicat. Înţeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în faţa sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poţi opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris Nicuşor Dan, duminică seara, pe pagina sa de Facebook – https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNicusorDan.ro%2Fposts%2F480902883386131&show_text=true&width=500

El a dat asigurări că Poliţia preia toate sesizările pe care le primeşte la numărul de telefon 0800.800.868, le investighează şi le adaugă dosarului penal deja deschis.

Şoferii sau vatmanii care nu sunt lăsaţi să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcţionează şi nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote. Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor„, a mai scris edilul Capitalei.