Nicușor Dan: Gabriela Firea minte. Nu am spus niciodată că voi scoate subvenţia la transportul public şi cea pentru termoficare

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, o acuză de minciună pe Gabriela Firea și precizează că el nu a spus niciodată că va elimina subvenția de la transportul public și cea pentru termoficare. Dimpotrivă, spune Dan, primarul general al Capitalei este cel care nu a plătit jumătate de miliard la transportul public în 2019 și nici în acest an, cum nu a plătit nici parte din subvenția pentru termoficare.

 „Contracandidata mea Gabriela Firea a făcut nişte afirmaţii mincinoase. Nu am spus niciodată că voi elimina subvenţia la transportul public. Dimpotrivă nu a plătit o jumătate de miliarde lei în 2019 şi îi lipseşte jumătate de miliard de lei în 2020. Nu o să elimin subvenţia. A spus că nu voi plăti subvenţia la termoficare, exact primarul care nu a plătit-o în 2019 şi în 2020, după ce a falimentat RADET”, a declarat Nicușor Dan la Antena 3.

Nicușor Dan, planuri pentru persoanele cu dizabilități

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a introdus RADET în insolvență în anul 2017, chiar dacă i s-a spus că firma va da faliment, lucru care s-a și întâmplat după trei ani.

„A făcut tot exerciţiul aceste de 4 ani în care a refuzat să plătească  datoriile RADET, nu a luat nici cele 280 milioane de bani europeni care să fie investiţi în infrastructura de termoficare, astfel încât oamenii să nu mai aibă probleme cu apă caldă”, a mai zis Nicușor Dan.

Candidatul la Primăria Capitalei susține că pentru persoanele cu dizabilități va face lucruri pe care Gabriela Firea nu le-a făcut, cum ar fi: accesibilizarea mijloacelor de transport în comun, centre pentru taxiuri de unde să poată lua persoane cu dizabilități. Nicușor Dan a precizat că abia așteaptă să aibă o dezbatere față în față cu Gabriela Firea.

„Nu e corect să minţi în campania electorală. De altfel, abia aştept să avem o dezbatere faţă în faţă de care văd că doamna Firea a tot fugit până acum. Nu, problema falsă cu care primăria în administraţia PSD şi-a pus-o a fost să unească RADET cu ELCEN în condiţiile în care nu erau stinse datoriile”, a mai declarat Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...