Nicușor Dan: Gabriela Firea minte. Nu am spus niciodată că voi scoate subvenţia la transportul public şi cea pentru termoficare

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, o acuză de minciună pe Gabriela Firea și precizează că el nu a spus niciodată că va elimina subvenția de la transportul public și cea pentru termoficare. Dimpotrivă, spune Dan, primarul general al Capitalei este cel care nu a plătit jumătate de miliard la transportul public în 2019 și nici în acest an, cum nu a plătit nici parte din subvenția pentru termoficare.

 „Contracandidata mea Gabriela Firea a făcut nişte afirmaţii mincinoase. Nu am spus niciodată că voi elimina subvenţia la transportul public. Dimpotrivă nu a plătit o jumătate de miliarde lei în 2019 şi îi lipseşte jumătate de miliard de lei în 2020. Nu o să elimin subvenţia. A spus că nu voi plăti subvenţia la termoficare, exact primarul care nu a plătit-o în 2019 şi în 2020, după ce a falimentat RADET”, a declarat Nicușor Dan la Antena 3.

Nicușor Dan, planuri pentru persoanele cu dizabilități

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a introdus RADET în insolvență în anul 2017, chiar dacă i s-a spus că firma va da faliment, lucru care s-a și întâmplat după trei ani.

„A făcut tot exerciţiul aceste de 4 ani în care a refuzat să plătească  datoriile RADET, nu a luat nici cele 280 milioane de bani europeni care să fie investiţi în infrastructura de termoficare, astfel încât oamenii să nu mai aibă probleme cu apă caldă”, a mai zis Nicușor Dan.

Candidatul la Primăria Capitalei susține că pentru persoanele cu dizabilități va face lucruri pe care Gabriela Firea nu le-a făcut, cum ar fi: accesibilizarea mijloacelor de transport în comun, centre pentru taxiuri de unde să poată lua persoane cu dizabilități. Nicușor Dan a precizat că abia așteaptă să aibă o dezbatere față în față cu Gabriela Firea.

„Nu e corect să minţi în campania electorală. De altfel, abia aştept să avem o dezbatere faţă în faţă de care văd că doamna Firea a tot fugit până acum. Nu, problema falsă cu care primăria în administraţia PSD şi-a pus-o a fost să unească RADET cu ELCEN în condiţiile în care nu erau stinse datoriile”, a mai declarat Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...