Nicușor Dan: Furnizarea deficitară de apă caldă în Sectorul 2 e vina ELCEN

Publicat: 06 apr. 2021, 19:30, de Răzvan Zamfir, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicușor Dan: Furnizarea deficitară de apă caldă în Sectorul 2 e vina ELCEN
Nicusor Dan (Sursa: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat, referitor la furnizarea deficitară a apei calde în Sectorul 2, că a fost vina ELCEN – „o avarie repetată la CET Sud”.

„A fost o avarie la CET Sud. Avem un furnizor, ELCEN, prin cele patru CET-uri şi avem un transportator, Termoenergetica. Ei au fost foarte corecţi, de câte ori a fost vina Termoenergetica şi nu a ELCEN am spus: E vina noastră şi nu a ELCEN. De data asta a fost vina ELCEN-ului. A fost o avarie repetată la CET Sud, nu numai că a fost o avarie, a fost o avarie cu promisiunea de reparare. S-a reparat şi s-a rupt din nou, e vorba despre conductele care ies din CET Sud, de asta a fost întârziat momentul în care am promis noi că dăm apa caldă”, a răspuns Nicuşor Dan unor întrebări ale jurnaliştilor, marţi, cu prilejul participării sale la inaugurarea unei pasarele pietonale ce leagă Sectorul 4 de oraşul Popeşti-Leordeni.

 Motivarea avariei de azi e legată de „parametrii insuficienți pentru furnizarea agentului termic”. Termenul de refacere e azi la prânz, dar e doar o estimare și niciodată nu e sigur cu Termoenergetica.

Lista zonelor și blocurilor afectate o găsiți aici.

Noua avarie vine după ce aproape toată săptămâna trecută peste 1.000 de blocuri din Sectoarele 2 și 3 și câteva zeci din Sectoarele 4, 5 și 6 u fost lipsite de căldură și apă caldă.

Nu e exclus ca furnizarea deficitară să fie o continuare a celei de săptămâna trecută, când o avarie a afectat CET Sud.