Nicușor Dan, la un pas de a-și pune semnătura pe certificatele de deces ale bolnavilor de cancer

Publicat: 24 aug. 2023, 20:30, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Nicușor Dan, la un pas de a-și pune semnătura pe certificatele de deces ale bolnavilor de cancer

Prin refuzul de a aviza construcția Centrului Național de Oncologie și a Institutului Inimii de la Fundeni, cu finanțare din PNRR, primarul Nicușor Dan și-ar putea pune și el semnătura ”pe certificatele de deces ale bolnavilor de cancer”, subliniază președintele FABC.

Primăria Municipiului București susține la Curtea de Apel că  Institutul Inimii și Centrul Național de Oncologie de la Fundeni nu sunt obiective strategice, de interes național și refuză deblocarea PUZ-urilor.  Motiv pentru care Primăria Sectorului 2 nu poate derula proiectele finanțate din PNRR.   

”Domnul Nicușor Dan poate fi acuzat de atentat la siguranța națională, prin aceste măsuri pe care dumnealui consideră că-s benefice Primăriei Capitalei sau dumnealui personal.

În schimb, noi, pacienții, vom avea o reacție dură dacă aceste proiecte nu-și vor urma cursul firesc așa cum ele au fost aprobate. Vom lua atitudine, dar mai întâi îl rugăm pe domnul Nicușor Dan să-și întoarcă fața și către pacienții cu cancer din România, care și așa sunt greu încercați de boală și de ițele sistemului“, a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociaților Bolnavilor de Cancer (FABC).

În acest sens, președintele FABC a subliniat că pentru pacienții bolnavi de cancer, viitorul Centru Național de Oncologice reprezintă o speranță, în condițiile în care, în țara noastră , zilnic mor 153 de persoane din cauza acestei boli.  

”Țin să-l informez pe domnul Nicușor Dan că și un spital de 10 paturi din nu știu ce comună din România este în Planul de Strategie Națională de Sănătate. Nu numai că acest spital reprezintă un progres uriaș în ceea ce reprezintă tratarea pacienților cu cancer, ci reprezintă un punct strategic în Planul Național de Tratare și Combatere a Cancerului. Domnul Nicușor Dan ar trebui să studieze mai bine legile europene și faptul că Planul European de Cancer va impune asemenea centre comprehensive pentru un viitor și pentru pacienții cu cancer din România“, transmite Cezar Irimia.