Nicușor Dan, plângere la DNA pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro

Primarul general Nicușor Dan a anunțat ieri, pe Facebook, că a depus plângere la DNA pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro creat în activitatea companiilor care operează cimitirele din București.

„Am depus ieri la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică. Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii. Asigur însă bucureștenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită”, scrie Nicușor Dan.

Oficialii din Primărie nu au precizat, însă, care e valoarea exactă a valorii prejudiciului. Cert e că administrarea cimitirelor din București se face, în acest moment, prin două instituții – Compania Municipală Cimitire București și Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București. Compania Municipală Cimitire București, rămasă fără obiect de activitate, prestează servicii pentru Administrația Cimitirelor. În 2 ani, a acumulat pierderi de 9 milioane de lei și datorii de 1,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...