Nicușor Dan pompează milioane de euro în CSM București dar … totul e secret

Nicușor Dan continuă bunul obicei al Gabrielei Firea de a toca bani bucureștenilor prin Clubului Sportiv Muncipal (CSM) București fără să dea socoteală, mai exact să răspundă când are chef sau la mișto.

A plecat Szabo, a venit Pîslaru… aceeași Mărie, dar cu altă pălărie

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de numire că noul director general al Clubului Sportiv Muncipal (CSM) București, Iulian Pîslaru, impus de edilul Nicușor Dan cu susținerea PNL și USR, a început să răspundă la mișto când vine vorba de tocarea banilor publici. La fel a procedat și fostul director Gabriela Szabo. De ce? Poate și pentru că Pîslaru este plătit în același timp de CSM București dar și de Rapid București, dar acest aspect îl va lămuri Agenția Națională de Integritate (ANI).

Însă, la scurt timp după ce a fost numit, Iulian Pîslaru a făcut două mutări la compartimentul Handbal pe care l-ar invidia chiar regretarul Iosefini. L-a numit pe Vlad Enăchescu ”director operațional handbal”, deși este…licențiat în baschet, iar pe Cristina Vărzaru ca ”team manager handbal feminin”, dar ambele posturi nu se regăsesc în organigrama clubului aprobată de Consiliul General al Municipiului București. Poate și de aceea organigrama CSM București a dispărut de site-ul clubului?!

Nicușor Dan, marioneta celor de la CSM București

Răspunsurile date la mișto către PUTEREA de directorul general Iulian Pîslaru au fost însușite de Nicușor Dan ceea ce demonstrează că primarul general este doar o marionetă a celor care conduc acest club. Astfel, Nicușor Dan continuă opera Gabrielei Firea de tocare a banilor publici fără nicio reținere nici măcar de …DNA.

Handbalul a tocat 6.000.000 de euro în 2022

Concret. PUTEREA a solicitat ”Care este suma totală cheltuită în anul 2022 de CSM București pentru fiecare secție sportivă, atât la masculin cât și feminin, dar și la nivel de juniori și junioare?”. Răspunsul CSM București a fost: ”Bugetul cheltuit de compartimentul Handbal CSM București a fost în concordanță cu bugetul alocat și aprobat de Consiliul General, suma totală fiind de 29.569.940 de lei”.

Practic, Iulian Pîslaru ne-a răspuns ca la Radio Erevan, însă am aflat că handalulul de la CSM București a tocat anul trecut 6.000.000 de euro, dar refuză să precizeze câți bani s-au dus către echipa feminină păstorită de Adrian Vasile.

Iulian Pâslaru

Remunerații secrete de 10-15-20.000 de euro …din bani public

De asemenea, PUTEREA a solicitat ”Care sunt remunerațiile lunare ale fiecărei jucătoare de la echipa de handbal feminin senioare a CSM București, inclusiv a celor pe contract de prestării servicii activitate sportivă, atât pentru sportive cât și pentru antrenori și membrii stafului tehnic?”. Răspunsul CSM București: Din motive de GDPR nu putem pune la dispoziție sumele individuale, dar fondul de salarii lunar al echipei de handbal feminin (inclusiv personalul auxiliar și management) este de 861.557 de lei”, adică aproape 200.000 de euro. Are balta pește! Însă, se plătesc din bani publici salarii de 10.000-12.000-15.000 și chiar 20.000 de euro dar sunt informații secrete.

Tot secret este și faptul că antrenorului Adrian Vasile i s-a mărit salariul de la 10.000 de euro la 14.000 de euro, deși de trei ani a ratat toate obiectivele majore. În categoria informațiilor secrete, Iulian Pîslaru a inclus și remunerațiilor Cristinei Vărzaru și a ”frățiorului” Vlad Enăchescu.  

CSM București a pompat doar 45.000 de euro la FRH numai pentru legitimare de handbaliste și handbaliști  

Totodată, PUTEREA a solicitat edilului general Nicușor Dan să precizeze ”Care este cuantumul total al sumei achitate de fiecare secție de handbal (feminin și masculin) de la CSM București pentru legitimarea fiecărui sportiv transferat în perioada 01.01.2022- 05.01.2023, de la structuri sportive din România și cât s-a achitat pentru legitimarea fiecărui sportiv transferat din străinătate (taxă de legitimare achitată către Federația Română de Handbal) la secția handbal (feminin și masculin) de la CSM București și cine sunt acești sportivi (handbalist/handbalistă?”. Răspunsul a fost: ” Compartimentul Handbal al CSM București a achitat către Federația Română de Handbal conform regulamentelor în vigoare pentru legimitimarea sportivilor din sezonul 2022/2023 suma de 221.679 de lei”.

În afară de faptul că nu știm cum putea achita Compartimentul Handbal niște bani bani publici către FRH, dar, deh cui îi mai pasă de banii bcureștenilor, am aflat că CSM București a contribuit în sezonul 2022/2023, deși noi, am solicitat pentru anul 2022, la bugetul FRH cu vreo 45.000 de euro, adică cam salariile anuale a patru-cinci jucătoare de la Zalău, Galați ori Slatina.

Dar, așa se întâmplă când nimeni nu dă socoteală pentru cheltuirea banilor publici, adică cam așa se întâmplă când lași biciul pe mâna maimuțelor.

Citește și Nicușor Dan pompează 2,4 milioane de euro pe an în salariile handbalistelor de la CSM București

Mai multe articole...

Cele mai citite articole