Nicușor Dan: Proiectul privind noul preț al gigacaloriei nu este pe ordinea de zi pentru că nu s-a ajuns la un consens

Publicat: 20 nov. 2021, 10:19, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Nicușor Dan: Proiectul privind noul preț al gigacaloriei nu este pe ordinea de zi pentru că nu s-a ajuns la un consens
Nicușor Dan (Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei)

Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este încă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, pentru că nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP, anunță, vineri seara, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan a precizat de asemenea, într-o postare pe Facebook că a convocat CGMB pentru data de 26 noiembrie.

„Am convocat Consiliul General al Municipiului București pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preț al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul ședinței vom ajunge la o poziție comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară și va fi votat”, a transmis edilul.

Primarul precizează că va continua discuțiile cu consilierii generali din majoritatea USR-PNL-PMP și, în paralel, va insista la Guvern pentru ca Primăria Capitalei să obțină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

„Voi face tot ceea ce e omenește posibil pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor cu încălzirea”, promite Dan.