Nicușor Dan reclamă prețuri umflate la lucrările prestate la spațiile verzi. A anunțat când încep dezinsecția și deratizarea

Publicat: 02 iun. 2021, 12:14, de Cezar Amariei, în Orașul meu , ? cititori
Nicușor Dan reclamă prețuri umflate la lucrările prestate la spațiile verzi. A anunțat când încep dezinsecția și deratizarea

Prețuri mărite și de patru ori față de piața liberă reprezintă motivul pentru care lucrările de întreținere din parcuri au fost făcute cu întârziere. Până la reglementarea situației, primarul Nicușor Dan a dat totuși și o veste bună: imediat ce vremea permite, încep acțiunile de dezinsecție și dezinfecție.

Motivul pentru care am tăiat niște operațiuni a fost că ele erau total neprofitabile economic, total dezechilibrate față de piață. Lucrurile nu pot să funcționeze mai departe în acest mod. Va trebui, în activitatea viitoare, o corectare a tarifelor cu promisiunea de închidere a companiilor și de a merge către piața liberă, pentru prețuri corecte”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a arătat că prețurile practicate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) sunt nejustificat de mari. Cosire mecanică a gazonului este 1 leu/ mp, în cazul ALPAB, când pe piața liberă prețul e de 23 bani/ mp; montarea – demontarea unei șipci rupte dintr-o bancă este 400 de lei, golirea unui coș de gunoi costă 4 lei, sunt câteva din exemplele oferite de edil.

În ceea ce privește combaterea țânțarilor și a căpușelor, utilajele sunt pregătite să intervină  imediat ce vremea ar permite acest lucru.

„În ceea ce privește acțiunea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, adică țânțari, căpușe și șoareci-șobolani, după cum știți, în precedenta ședință de consiliu am aprobat planul de acțiune. Avem pregătite utilajele. Imediat ce vremea ne permite, începem să stropim. Nu putem să facem asta când plouă, pentru că e inutil”, spune Nicușor Dan.

Bugetul aprobat pentru această activitate este de 17 milioane de lei.

Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și pentru căpușe. Realmente avem mașinile și substanțele. Nu putem să o facem cât plouă și nu putem să o facem pentru căpușe cât timp iarba nu e tunsă. Deci pentru țânțari începem imediat ce se termină ploaia, iar pentru căpușe pe măsură ce tăiem iarba din parcuri intervenim”, a adăugat Dan.