Ce spune Nicușor Dan despre posibilitatea carantinării Bucureștiului

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat că exclude ipoteza carantinării Bucureștiului în prezent, însă spune că va analiza cu ajutorul unui sistem informatic privind incidența de cazuri noi de COVID-19 dacă se impune izolarea anumitor zone.

Întrebat ce măsuri va lua dacă la preluarea mandatului său incidența cazurilor de coronavirus va fi 3 sau mai mult, primarul ales a răspuns:

„Sunt nişte măsuri obligatorii pe care această hotărâre de guvern de acum câteva zile prin care se prelungeşte starea de urgenţă ne obligă să le luăm. În situaţia de 3 la mie devine obligatorie purtarea măştii în spaţii deschise. (…) Urmează să vedem, acum e în lucru la Ministerul Sănătăţii şi probabil că în câteva zile o să avem un sistem informatic să vedem dacă aceşti 3 la mie sunt distribuiţi cât de cât uniform în interiorul Bucureştiului sau există anumite zone care au o incidenţă mai mare, care eventual să fie carantinate. Nu se pune problema în momentul ăsta de carantinarea Bucureştiului, această ipoteză este exclusă în acest moment”, la Realitatea Plus, conform Digi24.

Nicușor Dan a mai spus că este gata să colaboreze cu Ministerul Sănătății și cu DSP, fiindcă există mijloace pe care, dacă le pun împreună, pot împiedica răspândirea coronavirusului.

„Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până în momentul acesta între Primăria Capitalei, Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică. (…) Eu sunt un om al dialogului (…); am fost zilele acestea, am avut vizite pentru a înţelege fenomenele, am fost la Direcţia de Sănătate Publică, am fost la Ministerul Sănătăţii, am fost la DSU, în afară de alte vizite pe care le-am făcut la alte instituţii pe alte domenii şi sunt gata în momentul în care preiau mandatul să colaborăm cu ministerul şi cu Direcţia de Sănătate Publică, pentru că există nişte mijloace pe care, dacă le putem împreună, putem să stăvilim această boală”, a afirmat Nicuşor Dan.

Acesta a menţionat că probabil într-o săptămână va fi învestit în funcţia de primar.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole