Nini Săpunaru încurcă tot mai mult relația Guvernului cu Parlamentul

În ultima perioadă, tot mai mult miniștri și secretari de stat din cabinetul Ciucă au început să se plângă liderilor PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, de faptul că un secretar de stat de la Palatul Victoria tergiversează și chiar blochează procesul legislativ dintre Guvern și Parlament.

Blocaje, blocaje…

Fostul lider al PNL Vrancea, Nini Săpunaru, a ajuns imediat după instalarea în decembrie 2019 a cabinetului Orban în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul din cadrul Secretariatului de Stat al Guvernului. Din această funcție el a ajuns cureaua de transmisie dintre Guvern și Parlament. Numai că, în ultimele luni, tot mai mulți miniștri și secretari de stat, în special de la ministerele implicate direct în derularea PNRR, au constatat că Nini Săpunaru tergiversează procesul legislativ sau chiar îl blochează sub diverse pretexte puerile.

De exemplu, atunci când un minister are o propunere de ordonanță, liberalul vrâncean consideră că ar fi bine să nu fie aprobată de Guvern ci de Parlament, ceea ce ar însemna câteva luni până la adoptare. Și sunt o mulțime de exemple de acest gen de blocaje făcute de Nini Săpunaru din postura de șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul. Ca atare, în loc să fie cureaua de transmsie între Guvern și Parlament, el a devenit o frână a Guvernului în relația cu Parlamentul.

Drumul de la Vamă până la Parlament și Palatul Victoria

Nini Săpunaru, membru PNL din 1990, a fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe și șef al Direcției Generale a Vămilor în perioada 1997-2000, în guvernarea CDR și, pentru scurt timp, în cabinetul Isărescu. El a fost demis de către ministrul de Finanțe Decebal Traian Remeș pentru că nu ar fi îndeplinit condiția legală de a fi expert vamal, Săpunaru acuzând la acea dată că îndepărtarea sa ar fi avut de fapt substrat politic.

Pe perioada mandatului i s-au făcut mai multe plângeri penale, rămase toate fără rezultat. Ulterior, a obținut patru mandate succesive (2000-2016) de parlamentar, fiind deputat PNL de Vrancea. Săpunaru conduce din 2005 filiala Vrancea a liberalilor și a fost implicat, de-a lungul timpului, în numeroase „contre” publice cu liderul PSD din județ, Marian Oprișan.

În 2013, Nini Săpunaru a fost propus pentru funcția de ministru al Trasporturilor în Guvernul USL de către Crin Antonescu, însă propunerea a fost refuzată de Victor Ponta.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole