Ninsoare, viscol şi vânt puternic în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, până sâmbătă seara

Vineri dimineaţa, va intra în vigoare o avertizare cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului pentru Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali. Fenomenele se vor manifesta până sâmbătă seara, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00, în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25-40 litri/mp.

În același timp, în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, după care vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, în Dobrogea, vineri, vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. Local şi temporar, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

Va continua să ningă în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali, unde se va depune un strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

În Transilvania şi Moldova, vor fi depuneri de polei pe alocuri, averizează meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...