Nissan a amânat lansarea SUV-ului Ariya din cauza pandemiei și a penuriei de semiconductori

Nissan Motor amână lansarea vehiculului său electric emblematic Ariya, pe fondul penuriei persistente de semiconductori. Când SUV-ul Ariya a fost prezentat în iulie anul trecut, Nissan a spus că este programat să fie pus în vânzare la mijlocul anului 2021. Vineri, compania a declarat că un model în ediție limitată va fi disponibil în Japonia „în această iarnă”, urmat de o lansare mai largă la nivel național și global.

„În urmă cu un an, am făcut anunțul că va fi lansat la mijlocul acestui an, dar după aceea pandemia de COVID-19 a durat mai mult decât ne-am așteptat și a apărut și problema penuriei în semiconductori”, a declarat Asako Hoshino, vicepreședintele executiv al Nissan. briefing.

Dar necesitatea lansarea Ariya este deosebit de acută pentru Nissan. Analiștii au evidențiat modelul ca fiind cheia pentru performanțele companiei japoneze de autovehicule, iar Nissan însuși promovează modelul ca fiind vehiculul său emblematic, întruchipând reputația sa de zeci de ani pentru producerea automobilelor de înaltă tehnologie.

Nissan se bazează pe cele 12 noi modele pe care intenționează să le lanseze în 18 luni până în noiembrie pentru a spori vânzările. Până în prezent, modele precum Nissan Rogue au fost bine primite pe piețe precum SUA, iar directorul operațional Nissan, Ashwani Gupta, a declarat că o îmbunătățire a calității vânzărilor companiei, cu noile modele, a ajutat la reducerea pierderilor pentru anul fiscal 2020 încheiat recent.

Electronica auto reprezintă 40% dintre costurile de producție a unei mașini

Dar noua ofensivă a mașinilor Nissan se apropie, deoarece lipsa cipurilor face mai dificilă fabricarea vehiculelor cu caracteristici de înaltă tehnologie. Electronica auto, care include totul, de la afișaje la sisteme auto, a reprezentat 40% din costul de fabricație al unei mașini în 2020, comparativ cu 18% cu două decenii în urmă, arată datele de la Deloitte.

Iar Ariya nu face excepție. Mașina vine cu caracteristici tehnologice, inclusiv tehnologie de conducere autonomă ProPilot 2.0 a Nissan, o funcție de parcare și asistență digitală. Nissan se așteaptă ca deficitul de cipuri să aibă un impact asupra a aproximativ 500.000 de unități din producția sa în acest an fiscal. Cu toate acestea, își schimbă caracteristicile mașinilor și prioritizează producția celor mai populare modele, și își propune să recupereze aproximativ 50% din producția pierdută în a doua jumătate a anului.

Compania așteaptă vânzări de unități în zeci de mii de unități pentru primul an de debut al Ariya, a spus Hoshino, în special Europa e probabil să contribuie la volumul vânzărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...