Nivelul de risc de avalanșă a atins gradul 3 din 5 la altitudini mai mari de 1.800 de metri în Munții Făgăraș

Nivelul de risc de avalanșă a atins gradul 3 din 5 la altitudini de peste 1.800 de metri în masivul Făgăraș, conform anunțului făcut duminică de către Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Având în vedere această situaţie, am luat decizia de a declara momentan închise traseele aflate peste această altitudine. Siguranţa voastră este prioritatea noastră, iar această măsură este luată pentru a preveni riscurile asociate cu avalanşele. Echipa SPJ Salvamont Sibiu este pregătită să vă asiste şi să răspundă la orice situaţie de urgenţă din zona montană a Judeţului Sibiu. În continuare, vă încurajăm să vă bucuraţi de frumuseţea munţilor, dar cu o atenţie sporită la condiţiile meteo şi avertizările emise”, a scris Salvamont Sibiu într-un mesaj pe Facebook.

Pe lângă aceasta, Salvamont Sibiu recomandă practicanților sporturilor de iarnă care se aventurează în afara pistelor amenajate, să fie complet echipați cu dispozitive de detecție și salvare, precum DVA, sondă, lopată și rucsac pentru avalanșă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole