Nivelul incredibil al furturilor de cereale făcute de ruși în Ucraina. Metoda simplă prin care ar putea fi stopate

Aproximativ 100.000 de tone de cereale ar fi fost deja furate de ruși din teritoriile ocupate în Ucraina, fiind transportate cu vapoarele cel mai probabil în zone din Orientul Mijlociu. Autoritățile ucrainene susțin că totul ar putea fi stopat sau cel puțin îngreunat dacă s-ar aplica legislația maritimă internațională.

Cel puțin 87 de nave cu cereale furate au fost scoase de invadatorii ruși din Ucraina, a declarat ambasadorul Ucrainei în Liban, Ihor Ostash, în cadrul unui briefing susținut pe 10 august

„Există un sistem criminal care transportă în mod constant cereale furate din Ucraina. Ar putea fi din cauza Turciei, ar putea fi direct în Siria, ar putea fi în alte țări din Orientul Mijlociu.

Aceasta este o astfel de afacere ilegală în care, desigur, sunt implicați rușii, forțele de ocupație rusă din Ucraina”, a declarat Ostash, citat de publicația Ukrainska Pravda.

Potrivit ambasadorului, este foarte important să se aplice dreptul maritim internațional. Aproape tot timpul aceste nave, încărcate în Crimeea, își anulează sistemele de localizare, transponderele, balizele, pentru a nu fi vizibile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...