Noi acuzații pe piața RCA: Euroins nu plătește integral despăgubirile

Compania de asigurare Euroins este acuzată de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România că nu achită integral despăgubirile aferente reparațiilor auto. Mai exact, un șofer care a avut un incident care trebuie achitat de Euroins, se duce pentru a încheia un dosar de daună, dar acolo asiguratorul îl pune să semneze o cerere care reprezintă un abuz.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR a declarat că Euroins face un abuz fără precedent. „Ei, de acum un an și jumătate, despăgubesc în funcție de salariul minim pe economie și calculează ei cu cât trebuie să despăgubească pentru o reparație auto. Astăzi, asistăm la o nouă cerere de despăgubire inventată de acest asigurator, în care specifică o anumită sumă pentru reparații. O dată semnată, păgubitul nu mai are dreptul să se ducă în instanță să ceară diferența. Noi, ne-am făcut datoria și am anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară; deja sunt câteva mii de dosare deschise de pe data de 1 aprilie și până acum. Probabil ca astăzi sau mâine ASF va stopa acest abuz al asiguratorului”, a declarat Vasile Ștefănescu la B1 TV.

Președintele COTAR a mai arătat că sunt mai multe companii de asigurare care refuză să achite integral contravaloarea reparațiilor și preferă să meargă in instanță atunci când despăgubiții sau atelierele deschid procese.

„Îi sfătuiesc pe cei care au dosare de daună deschise la Euroins să nu semneze aceste cereri sau să le citească foarte bine pentru că mai mult ca sigur ASF va stopa acest abuz în următoarele zile”, a adăugat Ștefănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...