Noi condiţii de intrare în Austria, începând de luni

Ministerul Afacerilor Externe anunță noi condiții de intrare în Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, intrarea pe teritoriul acestei ţări este permisă cu prezentarea unor documente privind vaccinarea sau trecerea prin boală.

Începând cu data de 20 decembrie 2021, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea următoarelor documente:

• Pentru persoanele vaccinate cu schema completă: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi dovada efectuării dozei booster;  

• Pentru persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor; 

• Pentru persoanele vindecate: un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor”, arată comunicatul de presă al MAE. 

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane:

 • minorii cu vârsta de până la 12 ani; 

• persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens;

• femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie). 

Ministerul mai reaminteşte cetățenilor români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 şi 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...