Noi controverse în jurul cuplului Harry și Markle. Numele fiicei lor are o semnificație personală pentru Regina Elisabeta a II-a

Prințul Harry și Meghan Markle se pare că nu au consultat-o pe Regina Elisabeta în legătură nu numele fiicei lor.

Numele fetiței este Lilibet Diana, o combinație dintre prescurtarea numelui Reginei Elisabeta și „Diana”, numele mamei prințului Harry.

O sursă din Palatul Buckingham a declarat pentru BBC că Regina Elisabeta a II-a nu a fost întrebată de Prințul Harry și Meghan Markle în legătură cu numele fiicei lor.

Prințul Harry ar fi vorbit totuși cu regina înainte de naștere. Acesta „ar fi menționat” numele copilei. O sursă de la Buckingham  a spus că asta nu s-a întâmplat și că regina nu a fost „întrebată niciodată” despre acest subiect.

În declarațiile sale recente, prințul Harry a spus că a avut o relație „foarte bună” cu regina și că au vorbit în mod regulat prin apel video.

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a și este a opta în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord și al celorlalte țări al cărei șef de stat este Elisabeta a II-a.

Povestea numelui „Lilibet”

Se pare că numele „Lilibet” are o semnificație personală pentru Regina Elisabeta a II-a.

Monarhul nu-și putea pronunța propriul nume atunci când era mică, așa că regele George al V-lea, bunicul său, a început să o alinte cu prescurtarea „Lilibet”.

Regina s-a semnat Lilibet pe coroana funerară la decesul unuia dintre prietenii apropiați, Earl Mountbatten, numele fiind folosit și de ducele de Edinburgh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole