Noi emisiuni de titluri de stat în lei și în euro

Publicat: 04 apr. 2024, 18:37, de Bogdan Radulescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Noi emisiuni de titluri de stat în lei și în euro

Ministerul Finanțelor lansează noi emisiuni de titluri de stat pentru populație în lei și în euro, în cadrul Programului Fidelis. Dobânda este de până la 6,85% pe an la lei și de 5% pentru titlurile în euro

Donatorii de sânge beneficiază de o dobândă specială

Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023. Ministerul Finanțelor a precizat că tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%. Acesta reprezintă cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Ediția FIDELIS începe luni, 8 aprilie. Ea va conține și emisiunile uzuale: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.

Investițiile în Fidelis au un grad mic de risc

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

Ministrul Marcel Boloș a declarat cu ocazia anunțării acestui program: ”Investițiile în Fidelis au un grad mic de risc și oferă protecția capitalului investit, un flux constant de venituri neimpozabile și diversificarea portofoliului de investiții. Mai mult, prin implicarea în astfel de proiecte, investitorii aduc beneficii sociale tangibile: printr-o singură donare salvează până la trei vieți, primind la schimb dobânda cea mai bună. Dincolo de acestea, răspundem și celor care caută un instrument în valută, având dobânzi de până la 5% pentru tranșa în euro”.