Noi măsuri de protejare a populației și a IMM-urilor de creșterea prețurilor la energie

Guvernul pregătește noi măsuri de protejare a populației și a înteprinderilor de efectele creșterii prețurilor la energie, a anunțat marți premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a convocat în acest sens o ședință cu miniștrii Finanțelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului și  președintele ANRE.

Românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze naturale. În același timp, sunt necesare și măsuri de sprijin pentru companii, în această perioadă dificilă generată de creșterea prețurilor la energie. Aceste măsuri vor contribui la creșterea rezilienței economice și la menținerea locurilor de muncă pentru români”, a transmis Ciucă.

Conform acestuia, pentru garantarea eficienței  măsurilor de protecție a cetățenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.  Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de  până la 300 Kwh  vor beneficia de o  nouă schemă de protecție, care va include TVA redus la 5 la sută, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

Sprijin pentru IMM-uri

În domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare, premierul anunță măsuri de sprijin la 1 februarie, păstrate active până pe 1 iulie.

Costul energiei electrice la consumator va fi redus prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Se va elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.

La nivelul guvernului se analizează introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...