Noi minivacanțe pentru bugetari și elevi în 2023. Când ar putea fi

România continuă să fie în topul ţărilor europene cu cele mai puţine zile de cursuri, dar cele mai lungi vacanţe. Iată că deja se pregătesc noi minivacanțe pentru bugetari și elevi în 2023. Iată când ar putea fi. 

În cel mai recent raport european, România ocupă locul 3, după Malta şi Letonia pe lista ţărilor cu cele mai multe zile de vacanţă: 127 în total.

După o vacanță de o săptămână, prima din acest an școlar împărțit în premieră în module, elevii au revenit la cursuri pentru modulul doi de studiu. Va dura până pe 22 decembrie, cu o minivacanţă în preajma zilei Zilei Naţionale.

Noi minivacanțe pentru bugetari și elevi în 2023

30 noiembrie și 1 Decembrie sunt zile libere prin lege, iar 2 decembrie care este vineri, va fi de asemenea liberă. Elevii se vor întoarce la şcoală luni, 5 decembrie.

Anul viitor ar putea aduce noi minivacanţe pentru bugetari, implicit pentru elevi.

Ministerul Muncii propune deja încă trei noi zile libere în 2023: 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august. Aceste date vor face punte între zilele nelucrătoare şi weekenduri.

23 ianuarie este într-o zi de luni, iar 24 ianuarie este oricum nelucrătoare. 2 iunie va fi într-o zi de vineri, iar 1 iunie e zi liberă prin lege. Iar 14 august precede sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august.

Nu se știe dacă va fi păstrată aceeași structură a anului școlar

Anul acesta, România a implementat în premieră o nouă structură a anului şcolar, organizată pe module. Dar nu este clar dacă va fi păstrată şi anul viitor, potrivit stiri.tvr.ro.

În anul şcolar precedent, elevii români au mers la şcoală 167 de zile în învăţământul primar şi 172 în cel gimnazial şi liceal.

Elevii din Italia şi Danemarca însă au avut 200 de zile pentru cursuri, iar cei din Grecia, Olanda, Letonia sau Belgia peste 180 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...