Noi precizări despre situația epidemiei în România. Cîțu: Suntem pe o pantă descrescătoare

Din punct de vedere epidemiologic România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei.

 „Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

Cîțu atrage atenția cetățenilor să respecte în continuare regulile.

„Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend”, a adăugat el.

Premierul a afirmat că a discutat şi cu aleşii locali despre accelerarea campaniei de vaccinare.

„Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun”, a explicat Florin Cîţu.

Referitor la centrele de vaccinare drive thru şi la centrele de vaccinare mobilă, Cîțu a spus: „După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...