Noi promisiuni ale Ministerului Sănătății pentru noul an școlar: Personalul medical din unitățile de învățământ va fi suplimentat

Ministerul Sănătății anunță că, până la finalul acestui an, va suplimenta personalul medical din unităţile şcolare din țară. În prezent 1 302 de medici asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.

Până la finalul anului personalul medical din școli ar trebui să fie suplimentat cu peste 360 de medici. peste 500 de asistenţi medicali, dar şi 109 medici dentişti.

”Ministerul Sănătăţii are în vedere creşterea bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală şi stomatologică ce funcţionează în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat”, anunţă Ministerul, joi, într-un comunicat de presă.

De asemenea, tot până la finalul anului ar trebui ca ministerul să identifice resursele financiare pentru suplimentarea acestui număr de cadre medicale. De fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole