Noi proteste în Rusia: Manifestanții riscă 15 ani de închisoare

Noi proteste au avut loc în Rusia față de invazia din Ucraina. Zeci de manifestanți au fost arestați.

De menționat faptul că protestatarii riscă până la 15 ani de închisoare, pentru că Rusia a incriminat folosirea cuvântului „război” cu privire la operațiunea lansată în țara vecină.

Cele mai mari proteste – anunțate pe rețelele sociale – au avut loc la Sankt Petersburg și Moscova. Proteste erau anunțate în cel puțin 30 de orașe din Rusia.

Peste 170 de persoane au fost arestate, sâmbătă, în Rusia, pentru că au protestat faţă de ofensiva armată în Ucraina, a anunţat OVD-Info, potrivit Le Figaro.

La Moscova, un sit-in împotriva intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina a început la ora 11.00 GMT, în parcul Zariadie, la umbra Kremlinului. La scurt timp după startul protestului, poliţia a început să aresteze persoanele aşezate pe bănci.

Au fost arestaţi cel puţin 20 de oameni. Au avut loc arestări şi la Sankt Petersburg, la o manifestaţie similară cu cea de la Moscova.

Protestele sit-in faţă de operaţiunea militară rusă în Ucraina au fost anunţate în social media pentru ziua de sâmbătă, în 30 de oraşe din Rusia.

Tot mai mulți opozanți preferă să părăsească țara și să spună adevărul din străinătate sau pur și simplu să păstreze tăcerea, cu atât mai mult cu cât majoritatea rușilor au fost convinși de mașina de propagandă a lui Vladimir Putin. Chiar dacă au fost șocați la început, mulți ruși se raliază acum invaziei lui Putin. Sondajele și interviurile arată că ei acceptă acum afirmația Kremlinului că țara lor se află sub asediul Occidentului, după cum scrie The New York Times, care citează datele unui sondaj recent realizat de institutul independent Levada. Rata de aprobare a lui Vladimir Putin a ajuns la 83%, în creștere de la 69% în ianuarie. În plus, 81% dintre cei intervievați au declarat că susțin războiul, invocând necesitatea de a-i proteja pe vorbitorii de limbă rusă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...