Noi restricții împotriva răspândirii COVID impuse în Republica Moldova

Republica Moldova va impune noi restricții, la decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

Astfel, autoritățile au decretat purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru este obligatorie.

CNESP precizează că este permis accesul în instituțiile de alimentație publice în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere etc.) evenimente în masa (festivaluri, târguri etc.), centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor și spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis. Totuși, organizatorii trebuie să asigure o suprafața de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Potrivit aceleiași decizii, se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de un metru nu poate fi asigurată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole