Noi restricţii în Anglia. Boris Johnson: Ne aflăm încă în tunelul acestei pandemii

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri seară că „ritmul abrupt” de răspândire a noii variante de coronavirus cere să fie luate măsuri „mai dure” în anumite regiuni.

Totuși, în cea mai mare parte a Angliei, școlile vor fi deschise săptămâna viitoare, așa cum era planificat. În unele zone, însă, acolo unde rata de infectare este mai mare, va fi amânat începutul noului trimestru până pe 18 ianuarie.

Pentru ciclul gimnazial, copiii lucrătorilor din prima linie vor reveni la şcoală, iar ceilalţi elevi vor merge la cursuri o săptămână la târziu. Johnson a mai spus că fiecare elev din ciclul gimnazial va fi testat la revenirea la şcoală şi, în mod regulat, după aceea.

Pentru noaptea de Anul Nou, el a cerut britanicilor să rămână în locuinţe, să nu se întâlnească cu familia sau prietenii decât dacă locuiesc împreună, şi să evite adunările mari.

„Ne aflăm încă în tunelul acestei pandemii”, a adăugat el.

De la miezul nopţii, trei pătrimi din populaţia Angliei (44 de milioane de persoane) se vor afla în nivelul 4 de restricţii. Acesta include ordinul de a rămâne acasă, iar magazinele neesenţiale, sălile de sport şi saloanele de cosmetică vor fi închise.

Referitor la aceste noi măsuri anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, prim-ministrul a spus: „În acest moment critic, trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri acest virus”.

„Nimeni nu regretă aceste măsuri mai mult decât mine, dar trebuie să luăm o atitudine fermă acum”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole