Noile linii ale frontului din Ucraina: Direcțiile prioritare pentru armata rusă

Institutul pentru Studierea Războiului din Ucraina a prezentat luni regiunile în care conflictele sunt active precum și cele care reprezintă o prioritate pentru ruși în războiul împotriva Ucrainei.

Conform ISR, citat de publicația ucraineană Ukrainska Pravda, se duc lupte în orașul Harkov și partea de nord-est a regiunii Harkov de-a lungul liniei Izyum-Sloviansk; districtul Seversko-Lysychansk; Bakhmut; zona orașelor Avdiivka – Donețk și sudul Ucrainei.

Toate acestea indică faptul că Moscova preferă să-și mute trupele în jurul Bakhmutului și, eventual, în Siversk (estul Ucrainei), încercând în același timp să folosească în direcția Avdiivka și forțe din autointitulata Republică Populară Donețk pentru a confisca teritorii pe care nu au mai putut să le ia din 2014.

Concentrația mare de batalioane de voluntari din jurul Izyum și Sloviansk indică faptul că acest teritoriu nu se află în centrul atenției Rusiei și poate fi vulnerabil la contraatacurile ucrainene.

Acumularea de forțe în jurul regiunii Herson ar putea crea dificultăți semnificative pentru comanda și controlul Rusiei, mai ales dacă forțele ucrainene continuă să contraatace acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...