Norme pentru Legea privind plafonarea preţului la electricitate şi gaze, în câteva zile

Normele pentru Legea privind plafonarea preţului la electricitate şi gaz vor fi finalizate, săptămâna aceasta, astfel încât furnizorii să-şi poată modifica sistemele de facturare, a anunţat ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

După cum se știe, mai multe companii din sector au anunțat că facturile pentru luna noiembrie vor întârzia, pentru că se modifică sistemul de facturare, fiind așteptate aceste norme.

 „Săptămâna aceasta vor fi gata normele, ca furnizorii să-şi poată modifica sistemele de facturare”, a declarat ministrul.

Întreaga schemă de sprijin este estimată să aibă un impact de 3 miliarde de lei asupra bugetului de stat pentru această iarnă.

Preţul energiei este plafonat la maximum un leu între 1 noiembrie şi 31 martie 2022, plus o compensare de 29 de bani pentru cei care consumă până la 300 de kWh, plus o marjă de 10%, potrivit Legii privind plafonarea şi compensarea facturilor la energie.

La gaze, compensarea va fi de 33% din preţul gazului-marfă din factură, iar preţul a fost plafonat la 0,25 de lei pe kWh.
LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...