Norvegia înăsprește restricțiile în orașul Bergen după apariție unor focare de variante mutante ale coronavirusului

Guvernul norvegian a ordonat duminică înăsprirea restricţiilor în oraşul Bergen din sud-vestul ţării şi în localităţile învecinate, pentru a stăvili răspândirea unui focar cu variante mutante de coronavirus, mai contagioase, informează dpa.

Măsurile includ închiderea temporară a magazinelor neesenţiale, precum şi a librăriilor, muzeelor, sălilor de fitness şi bazinelor de înot. Excepţie vor face magazinele alimentare, farmaciile şi staţiile de benzină.

„Trebuie să înăsprim măsurile în localităţile unde se înregistrează focare cu variante mai contagioase” de coronavirus, a declarat ministrul norvegian al sănătăţii Bent Hoie.

Autorităţile din Bergen, al doilea cel mai mare oraş al Norvegiei, au anunţat că au detectat mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică şi un prim caz de contaminare cu varianta sud-africană. Ambele tulpini sunt considerate mai contagioase. Cazurile au legătură cu două şantiere din Bergen, care au fost închise.

„Suntem îngrijoraţi în special de tulpina sud-africană”, a spus primarului oraşului Bergen, Roger Valhammer.

Noile restricţii vor dura de duminică ora locală 18:00, până pe 14 februarie.

Locuitorii din Bergen şi din alte localităţi afectate au fost îndemnaţi să lucreze pe cât posibil de acasă, să evite călătoriile neesenţiale şi să limiteze contactele cu persoane din alte gospodării. Evenimentele publice, exceptând funeraliile, vor fi de asemenea interzise până pe 14 februarie.

Autorităţile locale ar putea închide de asemenea şcolile şi grădiniţele dacă va fi necesar, în timp ce liceele şi universităţile vor reveni la învăţământul online.

Norvegia, ţară cu 5,3 milioane de locuitori, a înregistrat până acum circa 64.000 de contaminări şi 582 de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...