Noul episcop al Devei şi Hunedoarei este întronizat azi. Cine este Nestor Dinculeană

Ceremonia de întronizare a noului episcop al Devei şi Hunedoarei, Nestor Dinculeană, are loc duminică, a doua zi de Crăciun, la Catedrala episcopală din Deva, în prezenţa Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului, arhiepiscop al Sibiului, şi a unui sobor de preoţi.

Soborul slujitor va fi condus de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înconjurat de mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dat fiind contextul generat de pandemia de coronavirus, au fost luate măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică impuse de lege, motiv pentru care accesul în interiorul Catedralei se va face exclusiv pe bază de invitaţie”, anunță Episcopia Devei și Hunedoarei. Slujba începe la ora 9.00, iar credincioşii care doresc să fie părtaşi la acest eveniment sunt rugaţi să rămână în afara lăcaşului de cult şi să urmărească transmisiunea proiectată pe cele două ecrane ce vor fi amplasate în curte.

În cadrul ceremoniei vor fi respectate strict măsurile igienico-sanitare care se impun în perioada de pandemie – distanţarea fizică şi purtarea măştii de protecţie. Noul episcop al Devei şi Hunedoarei a fost ales în această funcţie pe 16 decembrie de către membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după ce postul a rămas vacant prin decesul episcopului Gurie Georgiu, răpus de Covid la 21 octombrie.

A fost tuns în monahism şi a primit numele de Nestor

Episcopul Nestor, pe numele de mirean Dumitru-Cristian Dinculeană, s-a născut în 11 iunie 1983, la Craiova. Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, Secţia Teologie Pastorală. În 2009, acesra a absolvit un master la aceeaşi instituţie de învăţământ. Ulterior, Nestor a urmat cursuri de doctorat, între 2011-2014, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a obţinut o bursă de studiu la Padova-Italia în vederea redactării tezei de doctorat (2012-2013) și a obţinut titlul de doctor în 2015.

În 2009, a fost tuns în monahism şi a primit numele de Nestor, a fost hirotonit ieromonah în 2011 şi hirotesit arhimandrit în 2014.

În 2013, pe o perioadă de jumătate de an, a îndeplinit funcţia de Consilier Pastoral-Liturgic al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole