Nou eșec în instanță pentru Liviu Dragnea

Judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea lui Liviu Dragnea prin care acesta cere dizolvarea Partidului Social Democrat. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

„Respinge cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene că inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale a României. Sesizează Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstitutionalitate a dispozițiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 (a partidelor politice- n.red.) republicata, în ceea ce privește sintagma „de către Ministerul Public”. Respinge că neîntemeiate excepțiile inadmisibilității și prescripției dreptului material la acțiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07 iulie 2006-18 decembrie 2012.(…) Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamantului în ceea ce privește capătul de cerere vizând dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD) că fiind formulat de o persoana lipsita de calitate procesuala. Ia act că paratul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția parților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 21.09.2020.”, arată decizia Tribunalului București.

Instanța a respins o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), dar a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu o excepție ridicată de fostul lider PSD. Decizia poate fi contestată cu apel.

Procesul a fost deschis în 2019 la Tribunalul București, după care a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1, ulterior fiin judecat la Tribunalul București.

Liviu Dragnea susţinea că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

Încarcerat în Penitenciarul Rahova

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...