Nouă decizie guvernamentală: Masca rămâne obligatorie la birou și pentru vaccinați. Există o singură excepție

Ordinul prin care se permitea angajaților să nu poarte mască la birou, dacă erau vaccinați, a fost modificat. Se permite renunțarea la măsura de protecție doar în cazul celor care lucrează singuri în încăpere.

Ministerul Sănătății și cel al Afacerilor Interne au emis un nou ordin ce modifică un document emis de aceleași instituții, privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Conform noilor decizii, portul măștii este eliminat doar dacă angajatul este singur în birou; în varianta precedentă era prevăzut că se poate elimina această măsură și dacă „toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

De altfel, primul – ministru Florin Cîțu a anunțat încă de sâmbătă această modificare. „Știu Ordinul ministrului Sănătății, cred că este o decizie înainte de a o analiza foarte bine, de la 1 iunie vom lua această decizie”, a spus Cîțu.

În momentul în care i s-a atras atenția că documentul produce efecte, fiind publicat în Monitorul Oficial, șeful Guvernului a spus că măsura va fi abrogată.

Cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior, acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm altfel”, a completat Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...