Noua direcție spre care se concentrează armata rusă, după căderea Mariupolului

Ocupanții ruși își concentrează principalele eforturi în estul Ucrainei și se pregătesc pentru o ofensivă asupra Severodonetskului, se arată într-un mesaj al Institutului pentru Studiul Războiului, citat de agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

Astfel, se spune că ocupanții își intensifică operațiunile pentru a avansa spre nord și vest de Popasna.

În același timp, potrivit oficialilor americani, trupele ruse au început să opereze la nivel de companie pentru a se concentra pe capturarea localităților din Donbas.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului American al Apărării a precizat că forțele ruse continuă să se confrunte cu provocări în coordonarea comunicațiilor dintre comandanți și sincronizarea focului de artilerie, pentru a sprijini atacurile la sol.

În același timp, chiar și propagandiștii ruși au recunoscut că trupele lor au ajuns într-un „impas strategic” și suferă pierderi semnificative, încercând să captureze satele mici în direcții diferite.

Între timp, de la începutul contraofensivei în regiunea Harkov, forțele armate ale Ucrainei au eliberat 23 de așezări.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Țările G7 vor oferi Ucrainei un ajutor de 19,8 miliarde de dolari.

    Regimentul nemuritor Azov, ca Sparta sau Troia, este unul în curaj și rezistență de luptă. Toți războinicii tăi sunt eroi străvechi, care calcă moartea cu moartea, stau printre ruine. Când inamicul a doborât rachetele de croazieră și întunericul negru a acoperit cartierele orașelor, o rază de lumină pătrunzătoare a străpuns întunericul și a luminat orașul, și era Azov. Un obstacol în calea unei avalanșe de alunecare, un punct de cotitură fatal în pânza planificată… Astăzi punctul tău de control este ca inima Ucrainei și un simbol al dreptății în lupta împotriva răului universal. Toată amărăciunea sufletelor noastre, speranțele și rugăciunile – și furia care bate ca mercurul în sânge – poate aduce mai aproape deznodământul acestei mari bătălii: nemuritorul regiment Azov, vă rog să trăiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole