Noua grilă a postului de televiziune la care probabil nu te uiți

Publicat: 15 sept. 2020, 16:45, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Noua grilă a postului de televiziune la care probabil nu te uiți

TVR 3 aparține Televiziunii Naționale, iar pe acest post pot fi urmărite emisiuni culturale, precum şi filme, spectacole de teatru, operă şi balet ori concerte. Ceva de nișă s-ar putea spune, având în vedere preferințele telespectatorilor oglindite de către diverse sondaje în ultima vreme.  

TVR 3 și-a lansat noua grilă pe 14 septembrie, propunându-și să atragă și telespectatorii care nu au acest post pe lista preferințelor. O mai mare diversitate de spectacole, inclusiv reprezentaţii de teatru, producţii româneşti sau internaţionale, transmise în direct sau înregistrate, toate acestea marchează noua grilă. Prima serie de spectacole vine din Austria, din grădina Palatului Schonbrunn. Concertele tradiţionale susţinute aici în fiecare an sunt acum programate la TVR 3 în fiecare luni şi marţi noaptea, de la ora 23.00. Miercurea, de la aceeaşi oră, este programat concertul Vara magică, iar joia, de la 23.30, este spaţiul rezervat celor mai importante momente de la ultima ediţie a Festivalului de Jazz Ploieşti.

Ce au în comun Johann Sebastian Bach și Lady Gaga

Sâmbăta, de la 22.00, vă aşteaptă Remix – cea mai longevivă emisiune muzicală, iar duminica seara, este rezervată Festivalului Internaţional George Enescu: interviurile programate de la 22.00, urmate de cele mai bune concerte – de la ora 23.00. Rămânem tot în domeniul muzical cu Valentina Băinţan şi cele două noi emisiuni ale sale prin intermediul cărora pot fi descoperite legăturile subtile şi neaşteptate dintre genurile muzicale, ori poveștile artiştilor din spatele partiturilor.

Din 19 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, la Music Evolution, invitaţii emisiunii explică ce au în comun Johann Sebastian Bach și Lady Gaga, Robbie Williams și Serghei Prokofiev, Celine Dion și Serghei Rahmaninov, sau The Beatles și Beethoven. Câţiva dintre cei care au răspuns provocării sunt Zoli Toth, Liana Stanciu, The Mono Jacks, Timpuri Noi, trupa FiRMA, Monica Davidescu, Oana Sârbu, Bere Gratis, dirijorul Tiberiu Soare.

Interviuri neconvenţionale în exclusivitate

Tot o provocare o reprezintă şi noul program 10 la 10, care aduce o serie de interviuri neconvenţionale în exclusivitate pentru TVR 3, realizate cu artişti și personalități din România și din afara țării. Cum reacţionează şi cum răspund aceştia la întrebările surpriză putem afla din 19 septembrie, în fiecare sâmbătă de la ora 21.30 şi duminica de la 16.30. Emisiunile tradiţionale ale postului revin şi ele cu noi ediţii: Vizual (cu Marius Constantinescu în fiecare sâmbătă, de la 20.30), Drumul lui Leşe (cu Grigore Leşe în fiecare joi de la ora 21.00), A doua emigrare (duminica de la ora 13.00), Cântec şi Poveste (de luni până sâmbătă, de la ora 19.00). În continuare TVR 3 oferă telespectatorilor filme artistice în fiecare sâmbătă de la ora 23.00 şi spectacole de teatru în fiecare duminică de la ora 20.00.