Nouă lucrări semnate Banksy, în licitaţie la Bucureşti

Publicat: 21 iun. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Nouă lucrări semnate Banksy, în licitaţie la Bucureşti

Nouă piese de grafică semnate de celebrul artist Banksy se scot la licitaţie joi, 24 iunie, de la ora 19.00, în cadrul Licitaţiei de Sânziene, „Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu”.

Evenimentul aduce în premieră pe piaţa românească de artă cele mai reprezentative teme şi simboluri ale celui mai cunoscut artist stradal din lume Banksy. Banksy a şocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracţiunile sau trucurile curajoase, conducând o mişcare artistică revoluţionară, chiar dacă identitatea lui rămâne în continuare învăluită în mister. În licitaţie este prezentă piesa de grafică ce poartă titlul „Fetiţa cu balonul roşu”, care are preţul de pornire de doar 300 de euro.   

Realizată cu șablon

Considerată preferata britanicilor, lucrarea a fost realizată cu şablon pe faţada unui magazin dintr-un cartier din Londra în 2002, iar ulterior vândută, după ce a fost înlăturată de pe zid, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline. Faimoasa lucrare, care este un îndemn la speranţă în vremuri extrem de dificile a participat în 2018 la o controversată licitaţie organizată de renumita Casă Sotheby’s, iar imediat după ce a fost adjudecată pentru suma de 1,04 milioane de lire sterline s-a autodistrus după un plan al lui Banksy. 

Alte renumite piese de grafică care au acelaşi preţ de pornire de 300 de euro, în licitaţia de joi, 24 iunie, semnate de Banksy, sunt: „Love is in the air”, „Keep it real” sau „Bomb hugger.