Nouă migranţi afgani, prinşi la frontieră ascuşi într-un TIR care ieşea din ţară

Publicat: 08 feb. 2022, 13:15, de Puterea.ro, în COVID 19 , ? cititori
Nouă migranţi afgani, prinşi la frontieră ascuşi într-un TIR care ieşea din ţară

Nouă migranţi din Afganistan au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR încărcat cu mărfuri care a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, înainte de a ieşit din ţară pentru a merge în Germania.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră, şoferul TIR-ului este român şi transporta sticlă pentru şemineuri şi combine frigorifice pentru o firmă din Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, nouă cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Migranţii au declarat la audieri că s-au urcat în remorcă în apropiere de municipiul Arad, fără ca şoferul să ştie. Ei riscă dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.